Bolívie též nazývaná Tibet Ameriky je nejvýše položená a nejizolovanější ze všech zemí amerického kontinentu. Území dnešní Bolívie bylo ve 30. letech 16. století dobyto Španěly. Více než 50% obyvatelstva je indiánského původu a stále udržují starodávné tradice. Území zasahuje do několika klimatických pásem od zasněžených hor a solných pouští s lagunami a gejzíry po savany a tropickou džungli. Bolívie je nejen zemí nevšedních přírodních krás, ale také tradičního folklóru této oblasti světa.
![Bolívie](/upload/responsive/kraken/info-o-zemich/amerika/Bolivie-hlavicka-03.jpg)
Bolívie
Informace o zemi
Mapa
Základní údaje
Objevte s námi Bolívii
Vybíráme z nabídky zájezdů
![Peru - Bolívie - Argentina - Uruguay - Brazílie](/upload/responsive/kraken/zajezdy-hlavicky/amerika/307_hlavicka2-xxs.jpg)
Velká cesta Jižní Amerikou
+ další 1 termín 27 dní
![Peru - Bolívie - Chile](/upload/responsive/kraken/zajezdy-hlavicky/amerika/310-hlavicka-xxs.jpg)
Z Machu Picchu až do pouště Atacama
+ další 1 termín 22 dní
![Pět zemí Jižní Ameriky](/upload/responsive/kraken/zajezdy-hlavicky/amerika/312-hlavicka-01-xxs.jpg)
Peru - Bolívie - Argentina - Uruguay - Brazílie
+ další 1 termín 17 dní
Praktické informace
Cestovní doklady a víza
Waaggasse 10/4
Vienna A-1040
Telefon: 00431–587 46 75
Praktické informace na cestu
Stravování
Bolívie je velmi rozmanitá a stejná je i její kuchyně. Je velice pestrá a zpracovává opravdu vše, co zpracovat může. Záleží na tom v jakém regionu a nadmořské výšce se nacházíte. Hodně bolívijských jídel je z hovězího či kuřecího masa nebo ryb. Jako příloha se podává rýže, brambory nebo hlávkový salát. Někdy je celý pokrm ponořený do pálivé omáčky připravené z brambor a z locotos - malých pepřových lusků. Snídaně neboli desayuno se většinou skládá z kávy, chleba nebo jiného druhu pečiva. Oběd je hlavním jídlem dne. Mnoho restaurací nabízí takzvané almuerzo, což znamená jednoduchý oběd. Skládá se většinou z polévky, hlavního chodu a kávy nebo čaje. V některých restauracích se podává salát a dezert. Tento celý chod je obvykle o polovinu levnější než když si vybíráte jednotlivá jídla z jídelního lístku. Večeře la cena je obvykle podobná obědu, není ale už tak rozsáhlá. Důležitou součástí jídelníčku jsou polévky.
Podnebí
Podnebí Bolívie je různého charakteru, záleží na nadmořské výšce a topografii. Obecně je však chladnější než mnoho turistů očekává. Narazíte zde na klima tropických deštných oblastí ale i na arktické mrazy. Dokonce i v mírných, zalesněných oblastech na severu, nejsou mráz a teploty pod bodem mrazu nemožné, zejména během studeného větru (surazo) z Patagonie a argentinské pampy. Přestože Bolívie leží poblíž rovníku, její vysoká nadmořská výška a nechráněné prostory přispívají k rozdílnému počasí. Letní deštivé období trvá od listopadu do března a zimní období sucha od dubna do října.
Bolívie - Fotogalerie
Zažijte Bolívii na vlastní kůži!
Kam se vydat
Jezero Titicaca
Altiplano
La Paz
Sucre
Isla del Sol
Copacabana
Sajama
Potosí
Salar de Uyuni
Související článek
![Na skok do Jižní Ameriky](/upload/responsive/kraken/cestovatelske-clanky/Peru_500x300-xs.jpg)
Na skok do Jižní Ameriky
Peru Lima, „Ciudad de los Reyes“ neboli město králů, se pyšnila bohatým sídlem španělských místokrálů a dnes je hlavním městem Peru. Město se rozpíná, že konce nespatříte, a proto se jí přezdívá chobotnice, jejíž chapadla se plazí daleko od pobřeží do okolních kamenitých kopců. Přístav, který v Limě Španělé zbudovali, se stal nejbohatším a obchodně nejvýznamnějším městem Jižní Ameriky, překladištěm koření, ovoce, zeleniny a pochutin, s dobrou dostupností rybolovu a mořských plodů. K velké rozmanitosti kultury a gastronomie přispěly i migrační vlny v průběhu historie a tak dnes je Lima i gastronomickým centrem. Nesmíte odjet bez ochutná...
![Stáhnout katalog](/images/catalog-download.jpg?v=1.11)
Přehled všech zájezdů dle data
Tištěný katalog momentálne nevydáváme. Pro vaši lepší orientaci ve volných termínech zájezdů jsme připravili kompletní přehled termínů.